اکتبر؛ ماه اطلاع رسانی و آگاهی از بیماری سرطان سینه در سراسر جهان است. در این ماه، در تمام جهان از رنگ صورتی به عنوان، رنگ نمادین اطلاع رسانی از این بیماری استفاده می شود. سرطان سینه، دومین عامل مرگ و میر زنان بعد از سرطان پوست در دنیاست. در ایران نیز طبق آمار شایع ترین علت مرگ ومیر زنان در محدوده سنی سی و پنج تا پنجاه و پنج سالگی ابتلا به سرطان سینه گزارش شده است. تقریباً درهشتاد درصد موارد چنانچه این بیماری زود تشخیص داده شود، درمان قطعی را به همراه خواهد داشت. اما جدا از مسئله ابتلا به بیماری سرطان سینه به نظرم یکی از مسائل مهمی که زنان مبتلا به این بیماری با آن همراه هستند مسئله " ماستکتومی" و یا همان برداشتن قسمتی یا تمام سینه و بافت های درگیر با سرطان می باشد که بی توجهی به بیمار پس ازاین جراحی می تواند تأثیرات روحی و روانی و تغییرات خلقی منفی را به همراه داشته باشد. ماستکتومی می تواند منجر به احساس نقص عضو و ناتوانی، ایجاد تنفر و اختلال در تصویر ذهنی از بدن، کاهش جذابیت و عملکرد جنسی گردد که اختلالات خلقی و روانی را به همراه خواهد داشت.
سال دو هزار و هفت مجله تایم مصاحبه و گزارش های جالبی را در ارتباط با سرطان سینه و بخصوص چگونگی تشویق زنان به صحبت کردن درارتباط با آن و کنار گذاشتن حجب و حیایی که بسیاری به آن مبتلا هستند و متأسفانه در ایران این مسئله شاید چشمگیرتر از نقاط دیگر دنیا هم باشد، منتشر کرد. در مطلبی با عنوان " چگونه با دوستان مبتلا به سرطان خود صحبت کنیم" مصاحبه ای با " لُری هوپ" نویسنده کتاب موفق " کمک کنید تا زندگی کنم: بیست نکته که باید در ارتباط با بیماران مبتلا به سرطان بدانید" که خود به مدت پنج سال با سرطان ریه دست و پنجه نرم کرده، را داشته است. لری از تجربیات خود در ارتباط با سرطان خصوصاً سرطان سینه ای که دوست صمیمی اش به آن مبتلا شده است، صحبت میکند. فکر میکنم این مصاحبه و مقاله های آن تا به امروز به فارسی ترجمه نشده باشند یا لااقل من آن را ندیده ام. سعی میکنم بعد از ترجمه، آن ها را در وبلاگ قرار دهم. به هرحال توجه به این بیماری آنقدر در سراسر دنیا زیاد بوده که ماه اکتبر را جهت بالابردن سطح آگاهی عمومی از این بیماری شایع در بین زنان اختصاص داده اند.
در فیس بوک هم به عنوان یک شبکه مجازی اجتماعی پرمخاطب حرکتی به راه افتاده است که پیامی تحت عنوان "what color bra you were wearing at the moment " از یک خانم به خانم دیگر ارسال میشود و بدین ترتیب رنگ صورتی به عنوان نمادی از بیماری سرطان سینه و نمادی از توجه زنان به بدن خود انتخاب میشود که حرکتی ست در راستای کمک به ارتقاء آگاهی از این بیماری در سطح جهانی.
مقالات خواندنی در این باره:
- سرطان سینه، علل، تشخیص و پیگیری آن
- روبان صورتی نماد سرطان سینه- روزبه بخیت
- از آتوسا تا اوریانا فالاچی- سرطان سینه در گذر تاریخ- یک پزشک
2 نظرات:
ممنون بنفشه جان بابت اطلاع رسانی و یادآوریت
با اجازه آدرس وبلاگتو تو فیس بوک میذارم
شبنم
خیلی هم خوبه شب نم جان؛ ممنون
ارسال یک نظر