سافرجت


«ترجیح می‌دهم یک شورشی باشم تا یک برده.»
                                                   امیلین پنکهرست

اگر می‌خواهید بیشتر در رابطه با جنبش حق رای زنان در بریتانیا بدانید،  فیلم «سافرجت» ساخته سارا گورون را ببینید. فیلمی در رابطه با تلاش‌های زنان طبقات مختلف بریتانیا در اوایل قرن بیستم، اوج مبارزات زنان در بریتانیا برای دستیابی به حق رای است . زنانی که مورد ضرب و شتم پلیس قرار می‌گیرند. به زندان می‌افتند. توسط شوهران خود تحقیر می‌شوند و از سوی خانواده طرد می‌شوند. و سرانجام تلاش‌های این زنان در سال 1928 و با گرفتن حق رای برای تمام زنان بریتانیا به ثمر می‌نشیند.

«سافرجت» به بازگویی تلاش‌های عده‌ای از زنان طرفدار جنبش حق رای زنان در بریتانیا می‌پردازد. زنان کارگری که توسط کارفرماهای مرد خود وادار به انجام کارهای سخت با ساعات کاری طولانی می‌شدند. دستمزد اندک و کمتر از مردان دریافت می‌کردند. از سوی کارفرماهای خود مورد سوء استفاده جنسی قرار می‌گرفتند. «سافرجت» با به تصویر کشیدن وضعیت اجتماعی آن دوران و فرودستی زنان که از ابتدایی‌ترین حقوقشان محروم بودند، به چگونگی شکل‌گیری و رشد جنبش حق رای زنان در بریتانیا می‌پردازد.  شاید مهم‌ترین مزیت فیلم را بتوان در عدم تمرکزش در به تصویر کشیدن پیروزی زنان بریتانیا و رسیدن به حق رای آن‌ها دانست. ما در سافرجت تنها با بخشی از تلاش‌های زنان بریتانیا برای رسیدن به برابری مواجه می‌شویم. تلاش‌هایی که با تمرکز کارگردان بر زندگی «مود وارتز» زن کارگر رختشویخانه در سال 1912که در کنار زنان دیگر طبقات برای دستیابی به حق رای برابر مبارزه می‌کند، به تصویر کشیده می‌شود. زنانی که به دلیل وضعیت بد جسمانی حاصل از سال‌ها کار کردن در شرایط اسفناک کارخانه‌ها نمی‌دانیم آیا در سال 1928 که سرانجام زنان در بریتانیا حق رای برابر با مردان را پیدا می‌کنند، زنده هستند یا نه.

سافرجت، برشی است از تلاش‌های چندین ساله زنان بریتانیا برای رسیدن به حق رای و سارا گورون تنها در تیتراژ انتهایی فیلم به بازگویی دستاوردهای زنان در این سال‌ها می‌پردازد:

-در سال 1918 زنان بالای 30 سال طبقات مشخصی در بریتانیا به حق رای دست یافتند. 
- در سال 1925 قانون حضانت در بریتانیا تغییر کرد و مادران هم از حق حضانت فرزندان خود برخوردار شدند.
- در سال 1928 زنان تمام طبقات در بریتانیا  به حق رای برابر با مردان دست پیدا کردند.

تاریخ دستیابی زنان به حق رای در کشورهای مختلف:

نیوزیلند: 1893/ استرالیا: 1902/ نروژ: 1913/ روسیه:1917/ اتریش، آلمان و لهستان: 1918/ آمریکا:1920/ برزیل: 1932/ ترکیه: 1934/ فرانسه: 1944/ ایتالیا: 1945/ چین و هند: 1949/ مکزیک: 1953/ سوئیس: 1971/ نیجریه: 1976/ قطر: 2003/ عربستان سعودی:2015

0 نظرات:

ارسال یک نظر